Musiikkituotanto

Tärkeintä on löytää tyyliisi ja tarpeisiisi sopivin tuotantomalli. Voit tilata vaikka pelkän miksauksen tai tuotanto voidaan aloittaa ihan esituotannosta asti yhdessä. Suosituimmaksi tuotteeksemme on noussut e-miksaus, jossa raakaraidat tiputetaan verkon kautta virtuaaliseen SendSpace-postilaatikkoomme ja valmis miksaus palautetaan linkkinä asiakkaan sähköpostiin.

Oli kyse sitten isomman albumikokonaisuuden tuotannosta tai pelkän singlen miksauksesta, ota hyvissä ajoin yhteyttä ja pyydä tuotannollesi tarjous!

Äänitys

Hyvään soundiin vaikuttaa koko signaaliketju, jonka ensimmäinen ja tärkein osa on muusikko itse. Soittimella, vahvistuskalustolla, äänitykseen käytettävällä tilalla, mikrofonivalinnoilla, etuasteilla ja tallennusvälineellä on kaikilla kuitenkin oma vaikutuksensa lähtösoundiin. Ennen kuin tuotanto aloitetaan, onkin hyvä selvittää, millaista soundia tuotannolle ollaan hakemassa.

Äänityksiin sopivin tila valitaan aina tuotantokohtaisesti, mutta yhteistyökumppaniltamme V.R.Studiolta saamme aina varmasti laadukkaat ja viihtyistä tilat sekä hyvän kaluston äänittämiseen.

Miksaus

Miksauksen tarkoituksena on saada äänitetty materiaali soimaan hyvin. Hyvällä miksauksella saa hyvin soitetusta ja äänitetystä lähtömateriaalista loistavasti soivan äänitteen. Nykyaikaisten miksaustekniikoiden hallinta ja musiikin eri tyylilajien tuntemuksemme takaavat äänitteellesi laadukkaan soinnin. Miksaukset toteutetaan omalla miksausstudiollamme Turun keskustassa.

Yhdeksi suosituimmaksi tuotteeksemme on noussut e-miksaus, jossa esimerkiksi kotipaikkakunnallasi studiossa äänitetty materiaali lähetetään meille miksattavaksi SendSpace-virtuaalipostilaatikkomme kautta. Miksaustyylistä ja verrokkimateriaalista keskustellaan aina ennen miksauksen aloittamista ja oikeuksiisi kuuluu saada tarjottuun hintaan niin monta versiota miksauksesta, että olet lopputulokseen tyytyväinen.

Kuinka paljon miksaus sitten vaikuttaa levyn lopulliseen sointiin? Alla olevassa soittimessa on tyyppiesimerkki e-miksaus -palvelun hyödyntämisestä. Kyseisen tuotannon äänitykset oli tehty ammattistudiossa toisella paikkakunnalla ja lähtösoundit olivat varsin asialliset. Vertailussa vuoroin miksaamaton ja miksattu versio.

Masterointi

Masteroinnin tarkoituksena on saattaa miksattu albumi monistuskelpoiseksi kokonaisuudeksi. Masteroinnin esi-vaiheessa sointia usein vielä hienosäädetään ja varmistetaan, että kappaleet soivat levyllä keskenään tasapainoisesti niin taajuusvasteen kuin äänenvoimakkuudenkin osalta. Masteroinnin ideana on siis tehdä miksaukselle niin sanottu lopputarkistus ennen painatusta ja varmistaa, että se soi mahdollisimman tasaisesti kaikissa äänentoistojärjestelmissä.

Tästä syystä onkin tärkeää, että masteroinnin suorittaa eri korvapari, eri tilassa ja eri kaiuttimilla, kuin joilla miksaus on suoritettu. Emme siksi mielellämme masteroi miksaamaamme materiaalia itse, mutta voimme suositella aina musiikin tyyliin sopivinta masteroinnin ammattilaista ja toimittaa miksaukset masteroitavaksi puolestasi.

PEURA SOUND | PUUTARHAKATU 7b B 14, 20100 TURKU | Y: 2581831-9 | 040 - 77 63 079 | info@peurasound.fi